Wat is er nieuw in Microsoft Dynamics CRM 2015?

Wat is er nieuw in Microsoft Dynamics CRM 2015?

Door Tobias van Elferen

Microsoft is van plan om in het vierde kwartaal van dit jaar de volgende versie van Dynamics CRM uit te brengen, Microsoft Dynamics CRM 2015. Veel wisten we al dankzij de onthullingen in de Microsoft’s CRM roadmap. Daarin werd al veel prijs gegeven over deze nieuwe CRM release met codenaam “Vega.” Maar er waren ook zaken die we nog niet wisten over CRM 2015 tot Microsoft, vorige week, officieel haar plannen aankondigde voor de on-premise en online versies van haar volgende CRM release.

Meer samenwerking verkoop en marketing

Het belangrijkste doel van Microsoft is om met Dynamics CRM 2015 de samenwerking tussen verkoop en marketing te optimaliseren om zo klanten en prospects nog beter te kunnen bedienen. Marketeers krijgen bijvoorbeeld de beschikking over een Sales Collaboration Panel  (zie afbeelding) en nieuwe functionaliteit als: grafische e-mail editing, A/B testing en geïntegreerde workflows om snel offertes goed te keuren.

De samenwerking tussen verkoop en marketing optimaliseren om zo klanten en prospects nog beter te kunnen bedienen

Sales Collaboration Panel in Microsoft Dynamics CRM 2015

Klik op afbeelding voor vergroting

 

Om verkopers de mogelijkheid te bieden om effectiever samen te werken met marketing, ondersteunt Dynamics CRM 2015 straks nog meer het verkoopprocessen en begeleid CRM het verkoopteam naar de gewenste resultaten. Nieuwe mobiele functionaliteit verhoogt de productiviteit van verkopers door te gaan werken met flexibele rolgebaseerde dashboards en analyses, evenals persoonlijke homepages.

 

Meer integratie met andere applicaties

Dit is een greep uit de nieuwe mogelijkheden. Naast Dynamics CRM 2015 zal Microsoft later dit jaar ook updates beschikbaar stellen voor Dynamics Marketing en Social Listening. Ook zal Microsoft Dynamics CRM meer en meer geïntegreerd worden met alle andere Microsoft applicaties als; Microsoft Office 365, Yammer, Lync, Skype, SharePoint en Power BI for Office 365.

 

Download de Microsoft Dynamics CRM 2015 release preview Guide. Een overzicht van alle nieuwe functionaliteit, technische veranderingen en meer informatie over updates is te vinden op de webpagina: Get Ready for the next release.

 

Wilt u bespreken wat Microsoft Dynamics CRM voor uw organisatie kan betekenen, neem dan gerust contact op. Doe op 4 december ook vooral mee met onze webinar: Grip op uw projectwerving met Dynamics CRM. We gaan vertellen hoe je een gezonde verkooppijplijn kunt opbouwen en de juiste commerciële keuzes kunt maken.