Uw kerstgeschenk gaat naar War Child

Uw kerstgeschenk gaat naar War Child

Door Tobias van Elferen

Geheel volgens traditie gaven wij in de maand december veel geld uit aan relatie- en kerstgeschenken. Van kerstkaarten tot flessen wijn. Een mooi gebaar naar klanten en partners natuurlijk, maar er zijn ook mensen die het zoveel beter kunnen gebruiken. Niet zozeer de kerstkaart, maar wel de investering. Vorig jaar zijn wij daar mee begonnen en hebben wij een passend bedrag gedoneerd aan de Bart de Graaff Foundation.

Unicef: 2014 verschrikkelijk jaar voor kinderen

Dit was de kop boven recente berichten in verschillende media. Nog niet eerder in de geschiedenis zijn er zo veel kinderen onderworpen aan wreedheden als ontvoering, verkrachting en slavernij, aldus Unicef. In 2014 waren er 15 miljoen kinderen betrokken bij conflicten in onder meer de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Sudan, Oekraïne en de Palestijnse gebieden. Momenteel leven wereldwijd 230 miljoen kinderen in landen en gebieden waar oorlog heerst.

Wij hebben daarom besloten om dit jaar een bedrag te doneren aan War Child, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor een beter leven van oorlogskinderen. War Child helpt ze met het verwerken van ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. Zij zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Lees meer over de programma’s van War Child op hun website.

Momenteel leven wereldwijd 230 miljoen kinderen in landen en gebieden waar oorlog heerst

Steun of doneer ook!

Steun ook War Child met een bedrag of wordt bedrijfssponsor. Voor € 6 per maand kan War Child zes kinderen per jaar laten deelnemen aan haar programma’s. Ze leren omgaan met hun ingrijpende ervaringen en ze nemen deel aan onderwijs of volgen een vakopleiding. Zodat ze na een jeugd vol geweld toch een stabiel bestaan kunnen opbouwen.

Steun ook War Child