Top 5 best gelezen blogs van 2015

Top 5 best gelezen blogs van 2015

Door Tobias van Elferen

We hebben veel kennis gedeeld dit jaar. We hebben  geschreven over nieuwe klanten, CRM Online, Office 365 en de HoloLens. Over Lean Plannen, Customer Engagement en ons nieuwe benchmarkonderzoek. Ook hebben we ruimte gecreëerd voor gastblogs. Daaruit zijn boeiende verhalen naar voren gekomen van professionals uit de techniek, bouw en offshore met een gezonde kijk op een sterk veranderend speelveld. De meeste blogs hebben we op onze eigen website geplaatst, maar steeds vaker worden we gevraagd om content te leveren aan online platformen. De onderstaande top 5 zijn blogs van onze website.

 

5) Proactieve projectinformatie dankzij HoloLens en Office 365

Het blogdebuut van collega Ruben van Waalwijk in september 2015. Ondanks de publicatiedatum krijgt dit blog direct een goede vijfde plek. Ruben neemt de lezer eerst mee in de toekomst van SharePoint en gaat hij dieper in op Office Graph, een belangrijke ontwikkeling binnen Office 365 om proactief projectinformatie uit te kunnen wisselen. Als laatste geeft Ruben een blik in de toekomst en legt hij met een concreet voorbeeld uit hoe je de functionaliteiten van de Microsoft HoloLens kan combineren met de nieuwe proactieve manier van informatievoorziening in Office 365.

>> Lees blog

 

4) Bij Huybregts Relou zijn ze niet bang om kennis en expertise te delen

Een gastblog van Marieke Heesakkers in de reeks: ‘Voorlopers van ‘nieuwe marketing’ in de bouw, techniek en offshore’. Een serie blogs van marketingprofessionals waarbij we gevraagd hebben voorbeelden te noemen van bedrijven of personen die zij zien als voorloper op ‘nieuw’ marketinggebied. Marieke noemt bouwer Huybregts Relou als voorbeeld. Ze vertelt over Maarten van Ham en hoe hij Inbound Marketing in de organisatie heeft geïntroduceerd vanuit de overtuiging dat ze op deze manier echt goed kunnen laten zien wie ze zijn.

>> Lees hier meer

 

3) Wisselen Microsoft en Google van plaats?

Sinds de komst van Microsoft CEO Satya Nadella is er ontzettend veel gebeurd. Niet alleen introduceert de softwaregigant met een enorme treinvaart nieuwe oplossingen en producten, Microsoft is ook druk bezig om het imago van stramme softwareontwikkelaar van zich af te schudden. Ook zakentijdschrift Forbes ziet dat Nadella Microsoft leidt naar een open en progressieve organisatie en schrijft in een artikelA year is a long time in technology, but the past 12 months has seen one of the most surprising and exciting shake-ups in recent history. Microsoft and Google have swapped places.”.

>> Lees blog

 

2) Projecten plannen met Monte Carlo, het is net een loting (2/3)

Blog twee in een drieluik. Planningsspecialist Henk van Betuw staat in december 2013 stil bij dit onderwerp en zijn blog werd in 2015 wederom goed gelezen. Henk schrijft over de Monte Carlo analyse, een methode om risico’s in je projectplanning te verwerken om zo met een grotere zekerheid projecten binnen budget en gewenste opleverdatum te realiseren. Die zekerheid wordt nog groter als je werkt met de juiste software, zegt Henk. Maar wat is nu de rol van de Monte Carlo analyse? Vergelijk het met de trekking van een loterij.

>> Lees hier meer

Winnaar 2015: 7 voordelen van (digitaal) Lean plannen

We blijven nog even bij projectplanning en dan bij Lean plannen. De best gelezen blog van 2015 is van Hilda Wortman. Is dit een verrassing? Niet helemaal. Hilda weet dat Lean plannen hot is en op dit moment door (bijna) iedereen wordt gedaan. Lean plannen, als onderdeel van Lean bouwen, is in feite slimmer bouwen. Het gaat er niet om dat je sneller of harder gaat werken, maar je behaalt voordeel door zaken slimmer aan te pakken. Hilda heeft zeven voordelen op een rij gezet, maar geeft wel aan dat het tijd wordt dat men, wat Lean plannen betreft, van post-it naar digitaal moet gaan.

>> Lees hele verhaal

 

Lean plannen, als onderdeel van Lean bouwen, is in feite slimmer bouwen. Het gaat er niet om dat je sneller of harder gaat werken, maar je behaalt voordeel door zaken slimmer aan te pakken

Gratis trendrapport

Ondernemen in het teken van transitie

Alstublieft, een trendrapport naar aanleiding van benchmarkonderzoek: Ondernemen in het teken van transitie. Alle ruim 140 deelnemers ervaren dat er een transitie gaande is en geven aan dat geen enkel bedrijf in de bouw, techniek en offshore aan verandering ontkomt.

Uitgevoerd onder 450 marktbepalende organisaties in de techniek, bouw en offshore.