Start benchmarkondezoek rondom projectinformatie

Start benchmark rondom projectinformatie

Door Tobias van Elferen

CTB is gestart met een benchmark onder middelgrote en grote organisaties in de technische dienstverlening, bouwnijverheid, maritieme sector, engineering en aanverwante sectoren. Stuk voor stuk bedrijven die projecten tot stand brengen en realiseren. Het is een nuttig en leerzaam onderzoek voor professionals die dagelijks bezig zijn met de informatievoorziening rondom hun projecten. Het vergelijken van resultaten is na deelname direct mogelijk en na het onderzoek ontvangen de deelnemers een inzichtgevend trendrapport, digitaal en in print.

Bedrijven die projecten realiseren hebben voortdurend te maken met uitdagingen om informatie en processen rondom hun projecten slim te organiseren

Projectinformatie in optima forma

Het doel van deze benchmark is om actuele uitdagingen rondom projectomgevingen en informatievoorziening te identificeren. Bas Bergsma van het onderzoeksteam: “Bedrijven die projecten realiseren hebben voortdurend te maken met uitdagingen om informatie en processen rondom hun projecten slim te organiseren. Meer grip op deze uitdagingen leidt direct tot een beperking van faalkosten, risicobeheersing en betere (keten)samenwerking. Met deze benchmark, bestaande uit 25 vragen en 2 stellingen, bieden wij deelnemers de mogelijkheid om hun uitdagingen in projecten en informatievoorziening te vergelijken met die van branchegenoten”.

 

Wat krijgen de deelnemers?

Onderwerpen die aan bod komen zijn projectinformatie, document management, relatiebeheer en IT-trends. Deelnemers die de benchmark invullen krijgen:

  • direct in één oogopslag resultaten te zien, afgezet tegen de antwoorden van andere deelnemers (geen bedrijfs- en persoonsgegevens);
  • na afronding van het onderzoek een overzichtelijk en inzichtgevend trendrapport, digitaal en in print;
  • nieuwe inzichten die gebruikt kunnen worden om werkprocessen rondom projecten en IT-omgevingen te verbeteren;
  • feiten en cijfers over het beter organiseren van projectinformatie. Dit kan helpen om intern draagvlak te creëren, zodat organisaties blijvend kunnen profiteren van de juiste en actuele projectinformatie in optima forma.

 

Wilt u een exemplaar van het rapport ontvangen? Download hier het rapport