Kennisdeling en samenwerken
Office 365 brengt mensen bij elkaar

We weten allemaal dat samenwerken, kennisdelen en communicatie belangrijk zijn voor het runnen van een succesvol en productief bedrijf. Maar het is niet altijd even makkelijk om dat te bereiken. Met werknemers, klanten, leveranciers en (keten)partners die allemaal met verschillende productiviteits- en communicatieprogramma’s werken, is het lastig om processen te stroomlijnen en daadwerkelijk werk gedaan te krijgen.

Je projectinformatie beheer je met SharePoint Online, chatten via Yammer, online vergaderen via Skype voor Bedrijven en deelnemen aan een ‘sociaal’ gesprek doe je op een intranet. Office 365 brengt mensen bij elkaar.

Skype voor Bedrijven – Onlinevergaderingen

Samenwerken en overleggen met collega’s en externen gaat eenvoudig met Skype voor Bedrijven. Je kan chatten, online vergaderen en je scherm delen. En dat alles in één app die compatibel is met Office. Je kan overleggen met maximaal 250 personen, zelfs als ze geen Skype voor Bedrijven gebruiken. Ze hebben alleen een telefoon of internetverbinding nodig. Je kan de onlinestatus van contacten bekijken, vergaderingen in Outlook plannen een gesprek beginnen vanuit apps zoals Word en PowerPoint. En dat alles beveiligd met sterke authenticatie- en encryptiemethoden.

Yammer – Waar projectleden samenwerken

Breng je (project)teams bij elkaar op Yammer en maak sneller betere beslissingen. Organiseer al je teamcommunicatie op één plek met Yammer-groepen. Het wordt de plek voor je berichten, bestanden en updates, zodat iedereen kan zien hoe het ervoor staat met bijvoorbeeld een tender of project zonder dat er eerst heen-en-weer hoeft te worden gecommuniceerd. Vind wat je nodig hebt,

precies op het juiste moment. Yammer geeft je de mogelijkheid om op een soepele manier verbinding te maken met personen en informatie in je organisatie waarvan je het bestaan niet eens wist. Ook kan je veilig samenwerken met partners en klanten via externe groepen.

Outlook – Veel meer dan alleen e-mail

Met Outlook blijven je werknemers georganiseerd werken. Met bijlagen vanuit OneDrive of SharePoint kunnen zij eenvoudig informatie delen en samenwerken aan documenten. Kalenders kunnen naast elkaar worden weergegeven voor een betere planning. Met de gespreksweergave houdt je aan elkaar verwante berichten bij elkaar. Je kunt zelfs alle belangrijke informatie over je contactpersonen op één plek zien, zodat het gemakkelijker wordt al je communicatie op één plek te beheren.

Een koppeling met CRM Online maakt het beeld compleet. Outlook maakt automatisch verbinding met een groot aantal Microsoft-apps en -services, zoals: OneDrive, Skype, Office, OneNote en veel meer.

SharePoint Online – SharePoint zoals we dat kennen

SharePoint Online heeft de krachtige functies van SharePoint zonder de bijbehorende overhead voor het eigen beheer van de infrastructuur. Je kan SharePoint in de cloud aanschaffen als zelfstandig product of als onderdeel van de Office 365-suite. Je SharePoint-teamsite wordt de hub van je projectteam.

Hier komt iedereen met wie je zowel binnen als buiten de onderneming samenwerkt in realtime bij elkaar om te werken aan projectinformatie. Inhoud kan veilig worden gemaakt en worden gedeeld. Informatie dat vervolgens via Office Graph wordt verstrekt, maakt van SharePoint een volstrekt uniek product.

Planner & Groups – Samenwerking moet je organiseren

Verbeter het organiseren van samenwerking met Microsoft Planner en werk productiever. Met Planner kunnen je teams eenvoudig nieuwe plannen laten maken, taken organiseren en toewijzen, bestanden delen, chatten over werk en updates over de voortgang ontvangen. Planner is ontworpen voor Office 365 en het werkt op al je apparaten. Dit geldt ook voor Groups, een samenwerkingsomgeving in Office 365 gebaseerd op Teamsites in SharePoint.

Groups zorgt voor een integratie tussen de verschillende applicaties die binnen de Office 365-suite beschikbaar zijn. Groups zijn voor iedereen zichtbaar en de inhoud van de groep kan worden afgeschermd voor niet-leden van de groep.

Demonstratie of adviesgesprek op locatie?