Risico’s beheersen en projectrendement verbeteren met nieuwe SharePoint-oplossing

Risico’s beheersen en projectrendement verbeteren met nieuwe SharePoint-oplossing

Door Tobias van Elferen

Wij hebben recent ons productportfolio uitgebreid met CTB Business Process Monitor, een nieuwe branchegerichte SharePoint-oplossing. Het is een verrijking van standaard SharePoint waarmee organisaties in de bouw, techniek en offshore een uniforme uitvoering van projecten kunnen bewerkstelligen door een perfecte integratie tussen hun Document Management Systeem en hun eigen beschreven werkprocessen. Organisaties kunnen hiermee direct hun risicobeheersing verbeteren en invloed uitoefenen op het rendement in hun projecten.

Kwaliteitshandboeken veelal niet gebruikt

Yuri Ramdhani: “Wij merken bij onze klanten al geruime tijd dat het vergrootglas ligt op het beheersen van risico’s en het verbeteren van projectrendement. Logisch ook, want daar is direct winst te behalen. Het reduceren van faalkosten, beperken van projectrisico’s en het waarborgen van kwaliteit zijn hierbij de sleutelwoorden en het beter sturen op uniforme werkprocessen binnen projecten zou een grote stap voorwaarts moeten zijn op rendementsverbetering. Helaas gaat het in de praktijk anders en worden werkprocessen niet optimaal bewaakt. Dit werd ook bevestigd in een door ons recent uitgevoerd benchmarkonderzoek. Kwaliteitshandboeken zijn er vaak wel, maar worden veelal niet gebruikt. Slechts 10% van de 134 respondenten hanteert deze in de praktijk, aldus Ramdhani.”

Voortgang en status projecten bewaken

Om onze klanten te helpen met het bovenstaande vraagstuk, hebben wij CTB Business Process Monitor ontwikkeld en inmiddels succesvol geïmplementeerd. Het is een SharePoint-oplossing dat projectmedewerkers laagdrempelig en toegankelijk begeleidt in hun dagelijkse werk. Projectleiders kunnen tussentijds elk project monitoren en bijsturen, in plaats van achteraf. Het is tooling die het direct mogelijkheid maakt om bijvoorbeeld:

Projectleiders kunnen tussentijds elk project monitoren en bijsturen, in plaats van achteraf

  • real-time in elk project te zien hoe de actuele stand van het project zich verhoudt tot het standaard werkproces;
  • welke verplichte handelingen al afgerond en geaccordeerd zijn en welke nog niet;
  • welke verplichte documenten zijn aangemaakt, gevuld met de vereiste informatie en welke niet;
  • met één klik toegang tot procesbeschrijvingen inclusief instructies, documentsjablonen en taken.

 

 

Online demonstratie van 45 minuten

Verhoog het rendement in uw projecten met CTB Business Process Monitor. Het is procesbewakingssoftware dat organisaties een instrument in handen geeft om direct en proactief te sturen in projecten. Neem contact op om uw bedrijfssituatie te bespreken, volg online demonstratie (webinar) ‘Werkprocessen standaardiseren met SharePoint‘ ter introductie of download de factsheet.