Power BI

Breng je bedrijfsinformatie tot leven met rapportages, visualisaties en de juiste stuurinformatie.

Visualiseer uw bedrijfsgegevens met Microsoft Power BI. Het is een suite aan business analytics tools waarmee u eenvoudig bedrijfsgegevens kan analyseren en belangrijke inzichten kan delen met de organisatie. Power BI dashboards bieden gebruikers een 360-graden beeld voor hun belangrijke statistieken. Op één plaats, in realtime bijgewerkt en beschikbaar op al hun apparaten.

Het is een zelfservice Business Intelligence-oplossing met het ultieme doel om dieper inzicht te verschaffen in jouw bedrijfsdata. Wanneer je Power BI combineert met Office 365 kan je rapportages nog meer beheersen en eenvoudig verspreiden via SharePoint Online. En dit zonder opstartkosten.

Wat kan Power BI?

Met Power BI profiteert de hele organisatie van bedrijfsgegevens. Power BI verkleint risico’s, vergroot kansen en geeft inzichten om gefundeerde beslissingen te nemen voor iedere afdeling. Een paar voorbeelden: 

Marketing

Geen duidelijk beeld van markten en klanten ondanks alle verschillende tools die je gebruikt? Met Power BI kan je eenvoudig marketingcampagnes monitoren en analyseren om van daaruit de vinger te leggen op een eventuele zere plek. Allemaal vanuit één dashboard.

Sales

Wil jij je verkoop beter voorspellen? Wil jij je pijlen richten op de tenders met de hoogste scoringskans of geografisch verkoopgebieden inzichtelijk krijgen? Power BI legt met dashboards in enkele seconden je verkooppijplijn onder een vergrootglas, inclusief je data uit Microsoft Dynamics CRM. 

Field Service

Wil je slim service verlenen en je klant blijven verrassen? Geef klanten online dashboards om zelf de prestaties of de bezetting van een installatie te bekijken. Overtref klantverwachtingen door klanten analyses te presenteren over de gedane dienstverlening.

Zelfservice – Geen tussenkomst van IT 

Het analyseren van data is niet langer alleen weggelegd voor analisten. Dankzij zelfservice in Power BI krijgen beslissers en projectmanagers op elk niveau de mogelijkheid om relevante informatie inzichtelijk te krijgen. Altijd, overal en op elk apparaat. Men kan data uit verschillende databronnen combineren, visualiseren en persoonlijke analyses en dashboards maken, zonder tussenkomst van de IT-afdeling of specialisten. Je bepaalt zelf uit welke databases je data wilt ontsluiten. Wanneer je Power BI combineert met Office 365 kan je rapportages nog beter beheren en delen.  

Adviesgesprek of demonstratie?

Business analytics voor de hele organisatie

analytics-dashboard

Jouw volledige business op één dashboard

Met Power BI on the web, monitor je vanuit de gehele organisatie voor jouw relevante data, vanuit apps waar jij op vertrouwt.

Creëer verbluffende interactieve rapporten

Power BI Desktop geeft jou de instrumenten om data te transformeren, te analyseren en te visualiseren. Deel rapporten in seconden met de organisatie door gebruik te maken van Power BI on the web.

Consistente analyse van data door de hele organisatie

Met SQL Server Analysis Services en Azure Analysis Services kan je eenvoudig robuuste en herbruikbare modellen bouwen, om consistente rapportages en analyses te bieden voor de hele organisatie.

Sluit eenvoudig BI en analytics in, in je eigen app 

Lever verbluffende interactieve rapporten in je eigen app met de Power BI Embedded service.

Power BI in combinatie met Office 365 

De combinatie Power BI en Office 365 is zeer krachtig en het stelt je in staat om bedrijfsinformatie uit verschillende interne en externe databronnen te verzamelen. Het is uitstekend geschikt om dieper inzicht te krijgen vanuit Microsoft Excel of om rapportages te publiceren en te delen via SharePoint Online. De perfecte combinatie Power BI en Office 365 kenmerkt zich door:

  • Drag & Drop interface, zodat jij je gegevens snel en eenvoudig kan visualiseren.
  • Ontsluiten en analyse van bedrijfsgegevens uit meerdere interne- en externe informatiebronnen.
  • Data snel modelleren, analyseren en transformeren.
  • Mobiele toegang op smartphones, laptops en tablets.
  • Vragen stellen en antwoord krijgen via Q&A-functionaliteit.
  • Vermindering van de complexiteit in het creëren van rapporten en dashboards.
  • Interactieve dashboards met 3D-visualisatie (ook geografisch).
  • Gegevens automatisch laten verversen.
  • Samenwerken aan rapportages en deze eenvoudig delen in teamsite in SharePoint Online.
  • Geen eenmalige investering vereist. Je kan met een paar klikken direct aan de slag.

Overtuig je baas van Power BI

Soms ben je al overtuigd van een slimme oplossing voor de organisatie, maar collega’s nog niet. Dat is op het gebied van Business Intelligence niet anders. Heb je presentatiemateriaal nodig om het verhaal kracht bij te zetten? Download een standaard presentatie.

Nieuw licentiemodel Microsoft Power BI