Personele schaarste dwingt dienstverlener tot efficiënter serviceproces

Persbericht van 20 april 2017

Personele schaarste dwingt dienstverlener tot efficiënter serviceproces

Door Bas Bergsma
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

CTB xRM, Microsoft- en kennispartner voor (internationale) organisaties in de techniek, bouw en offshore, signaleert dat veel bedrijven hun resources voor service en onderhoud inefficiënt benutten. Zeker in een tijd waarin veel bedrijven kampen met personele schaarste en steeds veeleisender klanten, is het belangrijker dan ooit om in het serviceproces slimmer met mankracht en logistiek om te gaan. CTB helpt organisaties, die worstelen met deze uitdaging, op weg met een stappenplan en een Field Service-oplossing op maat.

Uitdagingen voor service verlenende bedrijven

Naast vergrijzing van technisch personeel neemt het aantal leerlingen op technische opleidingen af en hebben bedrijven steeds meer moeite om talent vast te houden. Kortom, bedrijven moeten meer doen met minder mensen. Dit onderstreept het belang van een slimmere inzet van resources. Door de digitale transformatie zijn er veel mogelijkheden voorhanden om processen efficiënter te laten verlopen.

Vooral bij medewerkers die in het veld werken, valt met de inzet van ICT nog veel te winnen. Zo kan met Microsoft Dynamics 365 voor Field Service het aansturen van buitendienst specialisten geoptimaliseerd worden. Bijvoorbeeld door middel van real-time inzicht in het werk van monteurs die op pad zijn. Dit resulteert niet alleen in een efficiëntere planning en snellere oplossingen, maar stelt bedrijven in staat om hun klanten nog meer te verrassen met hun dienstverlening.

Servitization: Wat doet het met jouw organisatie?

Gratis Webinar

Servitization: Wat doet het met jouw organisatie?

dinsdag 23 mei

11.00 tot 12.00 uur

De tijden dat service en onderhoud een kostenpost was voor technische bedrijven zijn voorbij. In dit webinar bespreken wij o.a. de conclusies uit ons eBook en een preview van onze onderzoeksresultaten.

Gemiste kansen

Mark Ponsen, Field Service specialist bij CTB: “We constateren dat bedrijven in de techniek, bouw en offshore hun resources nog efficiënter kunnen inzetten. In gesprekken met dienstverleners horen we regelmatig dat bijvoorbeeld een monteur met verkeerde skills, gereedschap of materiaal bij de klant zat. Gemiste kansen die het bedrijf onnodig veel geld en klanttevredenheid kosten. Ik weet dat de welwillendheid van bedrijven er is om met behulp van ICT dergelijke problemen te voorkomen. Het ontbreekt hen alleen vaak aan kennis en tijd om eruit te halen wat er in zit. Zeker als serviceorganisaties hebben besloten om het roer om te gooien en de klant echt centraal gaan stellen.”

Het eBook: ‘Verrassen met Field Service’ geeft verrassende en praktische voorbeelden van partijen die hun Field Service naar het volgende niveau hebben getild. Ook staat er een 7-stappenplan in om bedrijven op weg te helpen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn