Workshop HoloLens

HoloLens voor technische bedrijven

Door Erik Koekoek

Een wereld van Mixed Reality

De virtuele wereld maakt steeds meer deel uit van ons dagelijks leven. Zonder dat we het bewust beseffen komt dit veelvuldig voorbij. De virtuele wereld zoals we het nu kennen komt in twee smaken: Virtual Reality (VR), een nieuwe virtuele wereld, en Augumented Reality (AR), een nieuwe werkelijkheid toevoegen aan een bestaande wereld. Die laatste wordt ook wel Mixed Reality genoemd. Een voorbeeld dat vast niemand is ontgaan is de HoloLens van Microsoft. De HoloLens is een holografische computer met Windows 10 en brengt de fysieke en digitale wereld samen in een gemixte wereld.

Serviceproces verbeteren

De HoloLens is momenteel uniek. Het verbetert het tonen en verwerken van de juiste project- of objectinformatie aanzienlijk en gebruikers in het veld kunnen anderen mee laten kijken of overleg plegen. De HoloLens herkent gebaren en omgevingen en bieden servicemonteurs nieuwe manieren van communiceren en samenwerken. Wij zien steeds meer toepassingen in de sectoren techniek en bouw. De HoloLens biedt bedrijven oneindig veel nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld serviceprocessen te vergemakkelijken.

Zelf de HoloLens ervaren?

Ervaren specialisten op kantoor via Skype mee laten kijken met minder ervaren medewerkers in het veld om zo de juiste kennis aan ze over te dragen. Dat vinden wij onder andere interessant aan de HoloLens. Specifieke problemen kunnen op afstand dan toch in één keer gefixt worden en samenwerking wordt op een hoger niveau gebracht. Ook de juiste informatie is voorhanden. Gegevens van een object kunnen dankzij de HoloLens ter plekke bekeken worden, terwijl servicemonteurs onderhoud plegen. Denk aan instructies, tekeningen en historie, maar ook actuele gegevens over prestaties, analyses en de staat van onderhoud via IoT-data. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.

CTB richt zich op het slim inzetten van de beschikbare mogelijkheden van de HoloLens voor technische bedrijven. Wij informeren je graag over de lopende initiatieven. Tevens zijn de sparringspartner om de specifieke meerwaarde voor bedrijven te ontdekken. Nog geen kennis gemaakt met de HoloLens? Nieuwsgierig naar de meerwaarde voor uw bedrijf? Neem contact op voor een nadere introductie.