Het gaat 100% om de SharePoint gebruiker

Het gaat 100% om de SharePoint gebruiker

Door Bas Bergsma
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

CTB xRM heeft diverse partnerships met andere IT-leveranciers en branchespecialisten. Collegabedrijven die dezelfde visie, aanpak en soms ook markten delen als wij. Dit doen wij om onze klanten te kunnen bedienen met de beste oplossingen en diensten. Regelmatig laten wij partners aan het woord en dit keer hebben wij Bastiaan Brefeld bereid gevonden om meer te vertellen over GeONE.

Vertel eens wat meer over jezelf en je organisatie?

Uiteraard! Ik ben Bastiaan Brefeld, werkzaam bij GeONE en verantwoordelijk voor de Business Development. Daarnaast adviseer ik organisaties op strategisch niveau op het gebied van Microsoft SharePoint in combinatie met Informatiemanagement. Dat laatste is ook precies wat GeONE doet. Wij helpen organisaties hun informatiemanagement beter te structureren en in te richten, dan wel te koppelen aan werkprocessen. Dat doen we al heel erg lang. Wij hebben een rijke historie met klassieke DMS producten en ECM platformen; en we hebben ons portfolio uitgebreid met slimme SharePoint producten. Waarom? Omdat de markt dit enkele jaren geleden heeft aangegeven. De verschuiving naar het SharePoint platform was duidelijk zichtbaar en die hebben we inmiddels volledig omarmd.

Het kantoor van GeONE

Wat maakt GeONE bijzonder? Wat onderscheidt jullie?

Oef, dat is altijd een leuke vraag. Wat wij van onze klanten regelmatig als feedback krijgen is dat GeONE altijd een functionele benadering hanteert, en niet direct de techniek induikt. Wij kijken sterk naar wat een organisatie nu eigenlijk met zijn informatie wil gaan doen. Negen van de tien keer gaat het om het opslaan van een document bij het juiste dossier, het archiveren van dat dossier en moet het dossier, in verloop van tijd, op een eenvoudige manier teruggevonden worden. Als een klant dit wil, dan moet je als leverancier niet een technische SharePoint winkel in gaan richten, want dan heeft een organisatie een SharePoint omgeving, maar niemand werkt ermee. GeONE doet het precies andersom door altijd eerst een functionele basis te implementeren. Een DMS platform dat werkt en de gebruiker centraal stelt. Hierdoor behaalt de klant namelijk zijn belangrijke doelstelling; de gebruikersadoptie. Daarna adviseren wij onze klanten om stap voor stap na te gaan denken over workflows, collaboration en andere functionaliteit.

Op het gebied van informatiemanagement heeft een organisatie altijd een bepaald ambitieniveau. Dat is goed, maar uiteindelijk gaat het om drie dingen de gebruiker, de gebruiker en de gebruiker

Kan je meer vertellen over de samenwerking met CTB xRM?

Wij hebben een duurzaam partnership met CTB xRM, waarbij we eigenlijk vanaf dag één samen succesvol zijn. Beide partijen liggen op één lijn voor wat betreft visie en projectaanpak en we hebben beide een focus op projectmatig werkende organisaties. Als organisatie vind je vaak snel overeenstemming, maar het moet op persoonlijk vlak ook goed klikken. Dat is voor GeONE erg belangrijk. Daarnaast zien we gewoon dat de producten van CTB xRM en GeONE complementair zijn en uitstekend zijn in te zetten bij beide relaties. Het zijn standaard SharePoint producten die direct waarde toevoegen. GeONE doet het liefst zaken met een partner die benaderbaar is en open staat voor ontwikkelingen die in de markt plaats vinden. CTB xRM heeft die flexibiliteit en kan ik met hun met gemak van A tot Z schakelen. Van ontwerp tot nazorg.

 

Bastiaan Brefeld van GeONE over de verschuiving naar de cloud

Wat gaat er in 2014 allemaal gebeuren?

Ik zie een sterke verschuiving naar de cloud, het uitbesteden van infrastructuren. Of dit nou een private of public cloud is, dat is om het even, maar bedrijven worden bewuster van kosten en verantwoordelijkheden. Organisaties willen efficiëntieslagen maken op het gebied van informatiemanagement en veel verder vooruit gaan kijken. Een bedrijf moet over vijf jaar een projectdossier te voorschijn kunnen halen en dan direct alle projectdetails kunnen bekijken. Zo hebben we het project uitgevoerd en opgeleverd, en dit zijn de afspraken die we hebben gemaakt. Dat wordt steeds belangrijker en die ontwikkeling gaat in 2014 een nog hardere vlucht krijgen. 2014 wordt ook het jaar van de migratie. Veel SharePoint gebruikers willen migreren naar SharePoint 2013. De producten van GeONE en CTB xRM zijn er technisch gelukkig helemaal klaar voor.

 

 “Als IT leverancier red je het niet als je gemiddeld bent. Door constant onze kwaliteitsstandaarden te hanteren proberen wij het succes van 2013 in 2014 minimaal te evenaren.”

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn