Groen licht voor SharePoint en CTB ProjectPortaal bij Dynniq

Groen licht voor SharePoint en CTB ProjectPortaal bij Dynniq

Door Tobias van Elferen

Dynniq (voorheen Imtech Traffic & Infra) heeft CTB de opdracht gegeven om de SharePoint oplossing CTB ProjectPortaal te leveren en dit, samen met het projectteam van Dynniq, te implementeren om zodoende een ‘tailor fit‘ platform voor de divisie te creëren. Dynniq investeert in de toekomst door Microsoft SharePoint en het CTB ProjectPortaal in te zetten als Document Management Systeem voor tenders en projecten. Een toekomst met meer structuur in documentstromen, meer synergie in processen en meer samenwerking. Dynniq is een Europese technische dienstverlener en is gespecialiseerd in verkeersoplossingen, technische infrastructuren, openbare verlichting, hoogspanningsinstallaties, rail installaties en elektromechanische oplossingen voor infrastructurele objecten.

Multidisciplinaire projecten naar een hoger plan

Armand Knoop van Dynniq: “SharePoint portalen beheersbaarder en gebruiksvriendelijker maken, dat is wat we willen bewerkstelligen met CTB ProjectPortaal. Tijdens een geslaagd pilotproject is dat door de teams van CTB en Dynniq in de praktijk gebracht en aangetoond. Werknemers van de verschillende werkmaatschappijen, landenorganisaties en ketenpartners, kunnen straks op een eenvoudige wijze intensiever samenwerken in één centraal projectdossier conform onze werkfilosofie “succesvol partnership”. Alle project gerelateerde informatie, documenten en e-mails worden hierin opgeslagen en kunnen snel worden teruggevonden. Wij tillen hiermee de efficiëntie van multidisciplinaire projecten naar een hoger plan. Onze opdrachtgevers profiteren daar direct van.”

Alleen dan slaagt een implementatie

Yuri Ramdhani, managing director bij CTB: “Wij zijn blij met deze opdracht van Dynniq. Niet alleen de interne samenwerking wordt straks verbeterd, ook het delen van informatie met opdrachtgevers en ketenpartners wordt beter ondersteund. Omdat alle betrokkenen de beschikking krijgen over de laatste informatie en documenten, worden faalkosten teruggedrongen. Wij leveren het CTB ProjectPortaal gekoppeld aan het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV. Het aanmaken van projectdossiers gebeurt op een uniforme en geautomatiseerde wijze waardoor op een gestructureerde wijze gewerkt kan worden. We zijn inmiddels gestart met de implementatie. Organisatieverandering, functionele afstemming op werkprocessen en de technische uitrol krijgen hierbij de juiste aandacht en balans. Alleen dan slaagt een implementatie.”

Efficiënter projecten uitvoeren door gebruik te maken van een slim Document Management Systeem, dat gaan we samen met CTB realiseren

SharePoint en CTB ProjectPortaal bij Dynniq

Over Dynniq

Dynniq is een dynamisch, high-tech en innovatief bedrijf, dat geïntegreerde mobiliteits-, parkeer en energieoplossingen biedt. De 1800 medewerkers ontwerpen, engineeren, beheren en onderhouden technologische oplossingen om mensen en goederen te ondersteunen bij het snel, duurzaam en veilig bereiken van hun bestemming. Dynniq heeft een lange geschiedenis en is in 2016 zelfstandig verder gegaan uit de Imtech organisatie.