Genieten van werken. Meesterwerken.

Genieten van werken. Meesterwerken.

Door Matthijs Hout

Vandaag moest ik denken aan dinsdagmiddag 31 december 2013. Op deze ene middag, had ik namelijk twee keer een ‘reality check’. Allereerst vroeg een vriend, of ik wel goed bij mijn hoofd was, dat ik op mijn ‘vrije dag’ aan het werk was, en later vroeg een vriendin me, of het voor mij werkt, dat ik onder invloed werk. Ze had namelijk op Facebook opgemerkt, dat ik, levensgenieter als ik ben, een biertje had opengetrokken, nadat ik mijn laatste CRM-rapportage had voltooid.

Beide vragen lieten me stilstaan bij de vragen: “Wat is de invloed van mijn werk, op mijn leven? Welke prioriteit heeft mijn werk in mijn leven? En waarom?”. Ik ben blij te kunnen zeggen, dat mijn werk niet mijn hoogste prioriteit heeft. Maar wat maakt het dan, dat ik zo graag nog even aan de slag ga? Nog even wat documenten in SharePoint hang? Nog even wat e-mail beantwoord? Nog even mijn projecten afsluit? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Ik heb plezier in.., nee, ik geniet van mijn werk.

Rust en meesterwerken

Ik hoor mijn collega’s in het kantoor naast me overleggen. Nou ja, overleggen.. Ik hoor mijn collega’s in het kantoor naast me bulderen. Bulderen van het lachen. Het creatieve proces van onze marketingafdeling draait weer op volle toeren. In mijn kamer buldert het ook. Het buldert van de rust. Geen gepraat, geen gelach, geen gejoel. Meesterwerken. De ene na de andere prachtige muzikale vertaling van Mozart, Brahms en Haydn juicht in mijn oren. Ik kijk vooruit en zie het mooiste schilderij van de gang. Het schilderij dat eerst bij mijn collega’s op de kamer hing, maar ik vond het zo mooi dat ik daar tijdens een avondje overwerken verandering in gebracht heb. En ik geloof niet dat iemand het in de afgelopen zes maanden door heeft gehad.

Wat maakt het voor jou een feestje om te mogen werken?

Sociale schepen

De rust die mijn kamer uitstraalt staat in schril contrast met de drukte in mijn leven. Naast mijn werkzaamheden voor de jaarafsluiting van het jaar 2013, ben ik sinds kort huiseigenaar en was ik medeorganisator van een vijf dagen durend evenement voor bijna duizend jongvolwassenen. Tussendoor probeer ik mijn sociale schepen niet te verbranden, waardoor er weinig tijd is voor rust. In dit soort drukke periodes is het goed om stil te staan bij welk onderdeel van het leven welke prioriteit heeft, en waarom je deze prioriteit geeft aan dit onderdeel. Kom ik volledig tot mijn recht? Nee. Daagt het me iedere dag weer uit om het uiterste van mezelf te vragen? Nee. Maar wat is het dan wel?

Vertrouwen, interesse en koffie halen

De sfeer. Het samen vieren van successen, wanneer een klant tevreden is over ons CTB ProjectPortaal, er weer een implementatie van (Dynamics 365 (CRM) goed is gegaan, of een nieuwe add-on voor Office 365 is ontwikkeld. De ruimte voor creativiteit. De ruimte om jezelf te zijn. Of je nu een SharePoint consultant bent, die het Document Management Systeem ontwikkelt, of je probeert als project manager een klant productiever te laten werken.

Iedereen denkt met elkaar mee. De interesse in elkaar. Het vertrouwen in elkaar. De begroeting op de gang. Het koffie halen voor elkaar. Het samen lunchen. Het samen lachen. Het weten wanneer stil te zijn. De aandacht voor hard werken. Dat extra stapje. Dat maakt het tot een feest om voor dit bedrijf te mogen werken. Dat maakt het, dat ik na mijn werk op mijn vrije dag, met een glimlach op mijn gezicht, een biertje opentrek. Wat maakt het voor jou een feestje om te mogen werken?

Werken bij CTB

Wij groeien keihard en daarom kunnen we jou heel goed gebruiken. Naast nieuwe klanten, hebben we ook ontzettend veel vernieuwende ideeën. Op het gebied van de nieuwste Microsoft (cloud) technologie en met betrekking tot de bedrijfsprocessen bij onze klanten.

Ben je benieuwd op welke gebieden jij grenzen kan verleggen?