Terug naar FAQ
  • Veelgestelde vraag over Asta Powerproject

Welke licentievormen kent Powerproject 12?

Standalone Licentie

Een standalone of ‘named’ user licentie kan worden gebruikt op een enkele computer. Dit is de licentie met de laagste kosten als het gaat om een licentie die op 1 PC geïnstalleerd wordt.

Netwerk Licentie

Een netwerk licentie kan worden geplaatst op een Local Area Network en kan toegankelijk zijn voor meer dan een persoon, maar slechts een tegelijk. Hoewel de rechtstreekse kosten van een netwerk licentie hoger zijn dan een standalone licentie, is het vaak de meest kosteneffectieve licentievorm als er 2 of meer gebruikers zijn. Dit komt omdat verschillende gebruikers dezelfde licentie via het netwerk op verschillende tijdstippen kunnen gebruiken. Zo zou een 10 user licentie netwerk kunnen worden gebruikt voor maximaal 30 personen, dus u hoeft maar 10 licenties kopen in plaats van 30.

Asta Licence Manager (ALM)

Voor het beheren van uw netwerk licenties, kunnen wij ook u voorzien van Asta Licence Manager (ALM). Met de Asta Licence Manager kunt u bepalen welke licentie waar in gebruik is. Zo wilt u een licentie toewijzen aan een laptop die voor een vaste periode niet op kantoor wordt gebruikt.

LET OP:

Alleen de laatste versie 13 van de Asta Licentie Manager (ALM) ondersteunt virtuele server omgevingen. Alle eerdere versies van de Asta Licentie Manager (ALM) mogen niet op wordt beheerd mag NIET op een Virtueleserver (geen enkel type) worden geinstalleerd. Alleen Fysieke servers kunnen hiervoor gebruikt worden!

Asta Powerproject Enterprise

Met de Enterprise versie van Asta PowerProject kunnen verschillende mensen aan hetzelfde project op hetzelfde moment werken, een echte Multi-user omgeving dus. Het systeem ‘vergrendeld’ gegevens op taak niveau, wat betekent dat niemand anders de taak kan bewerken als er al iemand anders aan diezelfde taak werkt die u werkt.