De 5 best gelezen blogs van 2014

De 5 best gelezen blogs van 2014

Door Bas Bergsma

Het einde van 2014 nadert en wij vonden het tijd om de balans op te maken van alle blogs die wij gecreëerd hebben. We hebben blogs geschreven over SharePoint, Dynamics CRM, Asta Powerproject en over onze branchespecifieke oplossingen. Maar ook hebben we onze visie gegeven over de business en actuele trends en ontwikkelingen in de bouw, techniek en offshore. De meeste blogs hebben we op onze eigen website geplaatst, maar steeds vaker werden we gevraagd om content te leveren aan online platformen. Wij hebben de top 5 best gelezen blogs van 2014 op een rij gezet.

 

1. Een kijkje in de keuken van Lean Planning

Laten we maar meteen met de best gelezen blog van 2014 beginnen. Dit blog, geschreven door Asta Powerproject kenner Hilda Wortman, werd een week voor kerst 2013 geplaatst en leverde in 2014 de meeste lezers op. Hilda heeft een vergelijk gemaakt tussen het kook- en uitserveerproces van een (goed) restaurant en het planproces van een projectorganisatie. De planning van een keuken heeft namelijk veel raakvlakken met Lean PlanningLees meer.

 

2. Informatie delen met Microsoft SharePoint 2013. Angstaanjagend?

Dat security en het beschermen van kritische bedrijfsinformatie een hot item is, bewijst wel dat dit blog stevig in de top 5 van 2014 staat. SharePointspecialist Bas de Wit staat in dit blog stil bij dit onderwerp en legt pragmatisch uit wat de mogelijkheden zijn binnen Microsoft SharePoint 2013, wat de risico’s zijn en hoe bedrijven in de bouw, techniek en maritieme sector SharePoint 2013 op een verantwoorde manier kunnen inzetten. Lees meer.

 

Ojee, mijn manager komt met een CRM-systeem

3. Ojee, mijn manager komt met een CRM systeem

Een CRM-systeem introduceren valt niet altijd mee. In dit blog staan we, vanuit de ogen van een verkoopteam, stil bij de primaire reacties op dergelijke plannen en hoe je daar als sales manager mee om kan gaan. Het gaat dan met name over verandering, het delen van informatie, draagvlak en snelle acceptatie. Maar ook over KPI’s en het opzetten van een interne competitie. Een CRM-klant van ons zegt vaak: CRM implementeren is 90% change management en 10% systeem. Lees meer.

Het gaat dan met name over verandering, het delen van informatie, draagvlak en snelle acceptatie

4. Dag netwerkschijf, hallo SharePoint

Yuri Ramdhani staat stil bij een verandering in onze manier van denken en werken, zoals we eigenlijk vanaf 1981 gewend zijn. Yuri schetst een situatie over een bedrijf dat SharePoint heeft geïntroduceerd, maar dat er toch minder gebruik van wordt gemaakt dan verwacht. Collega’s slaan als vanouds documenten op in projectdossiers op de P-schijf of, erger nog, plaatsen belangrijke gegevens op hun eigen PC. De uitwisseling van grote documenten met externen of collega’s loopt nog regelmatig via Dropbox of WeTransfer. En dat is niet altijd wenselijk. Lees meer.

 

5. Wat zijn de uitdagingen in 2015 voor projectorganisaties?

Dit blog is een verrassing. Ondanks dat hij in november van dit jaar is geplaatst, komt hij met stip binnen in deze top 5. We zetten in dit blog de meest opvallende conclusies uiteen naar aanleiding van ons benchmarkonderzoek uitgevoerd onder 350 marktbepalende organisaties in de offshore, techniek en bouw. Tijdens dit onderzoek hebben de 134 respondenten inzage gegeven in hun uitdagingen en prioriteiten rondom projectbeheer en informatiemanagement. Lees meer.

 

Ook in 2015 gaan wij veel kennis delen. Wat zijn belangrijke onderwerpen voor jou? Laat een reactie achter of neem contact op met één van onze bloggers.