Ziut digitaliseert projectmanagement met Office 365

CTB digitaliseert projectmanagement bij Ziut met Office 365

Door Tobias van Elferen

Ziut, specialist in openbare verlichting, verkeersregeling en camerabeveiliging, optimaliseert in samenwerking met CTB het document- en projectmanagement binnen de organisatie. In het project wil Ziut data en projectinformatie uniformeren, bijbehorende kosten flink terugdringen en een basis leggen voor het digitaal uitwisselen van documenten. Ziut zet hiermee een belangrijke stap ten opzichte van de concurrentie. Uit recent onderzoek van CTB blijkt namelijk dat één op de drie bedrijven in de sectoren bouw, techniek en offshore géén gebruik maakt van een Document Management Systeem (DMS).

Ziut beoogde in het project ‘Huis op orde’ de samenwerking aan te gaan met een ervaren dienstverlener die het project in Microsoft SharePoint kon realiseren. Anton Hutting van Ziut over de keuze voor CTB: “Wij werken al met Office 365, daarom wilden we graag SharePoint als oplossing voor ons projectmanagement. Er waren vier partijen die een voorstel deden om de software bij ons te implementeren. De gefaseerde aanpak en het toevoegen van standaard brancheoplossingen maakten CTB tot een goede kandidaat. Dat ze bovendien ervaring hebben in het implementeren van SharePoint Online is een groot voordeel.”

Het resultaat is dat projecten en processen in een hoger tempo voltooid worden

Blijere werknemers en samenwerkingspartners

Vanaf medio 2015 beschikt Ziut over een cloudgebaseerde oplossing die de barrière tussen de verschillende vestigingen wegneemt en het samenwerken met externe stakeholders aanzienlijk vereenvoudigt. Bovendien is de organisatie minder tijd kwijt aan het terugvinden van informatie en het kopiëren en synchroniseren van project- en werkmappen. Dat levert blijere werknemers en samenwerkingspartners op. Het resultaat is dat projecten en processen in een hoger tempo voltooid worden, waardoor Ziut in opslag- en printkosten een besparing verwacht van 30 procent. Daarnaast worden de zoekkosten en faalkosten teruggebracht. De belangrijkste opbrengst zit verder in het neerzetten van een basisstructuur voor digitale uitwisselingen.

Ziut aan de slag met Office 365

Relevante brancheoplossingen

Yuri Ramdhani, commercieel manager van CTB, over de samenwerking: “We zien ernaar uit om Ziut te helpen hun uitdaging in projectmanagement aan te gaan. Dat doen we door in een gefaseerde aanpak steeds meer functionaliteiten uit te rollen. In eerste instantie zorgen we dat er intern gewerkt kan worden met SharePoint in de Office 365 suite, in een latere fase zorgen we dat ook externe stakeholders betrokken kunnen worden. Met de bouwvakantie kan Ziut dan over de volledige oplossing beschikken. Dankzij onze branchefocus zijn we in staat het project in dit tijdsbestek te voltooien en Ziut relevante brancheoplossingen te bieden.”

Meer resultaten uit het genoemde onderzoek zijn te vinden in het trendrapport ‘Ondernemen in het teken van transitie’. Deze is hieronder te downloaden.

Gratis trendrapport

Ondernemen in het teken van transitie

Alstublieft, een trendrapport naar aanleiding van benchmarkonderzoek: Ondernemen in het teken van transitie. Alle ruim 140 deelnemers ervaren dat er een transitie gaande is en geven aan dat geen enkel bedrijf in de bouw, techniek en offshore aan verandering ontkomt.

Uitgevoerd onder 450 marktbepalende organisaties in de techniek, bouw en offshore.