CRM-systeem in de bouw, techniek en offshore wordt amper gebruikt

CRM-systeem in de bouw, techniek en offshore wordt amper gebruikt

Door Yuri Ramdhani

Circa 55% van de bedrijven in de bouw, techniek en offshore gebruikt zelden tot nooit een CRM-systeem om haar relaties te beheren. Wanneer er wel gebruik van wordt gemaakt, zetten medewerkers dit vooral in voor het vastleggen van deze relaties. De benutting van de gegevens; het inzichtelijk maken van marktinformatie, relatienetwerken en toekomstige projecten, blijft echter achter. Dit blijkt uit ons benchmarkonderzoek die we recent hebben uitgevoerd. Daarbij hebben wij 134 marktbepalende bedrijven gevraagd naar hun uitdagingen in projectbeheer en informatiemanagement.

Ook de tevredenheid over de CRM-systemen die in gebruik zijn binnen de bouw, techniek en offshore is niet om over naar huis te schrijven. Slechts 31% zegt content te zijn over de oplossing, vergeleken met 32% die het tegenovergestelde aangeeft.

Circa 55% van de bedrijven in de bouw, techniek en offshore gebruikt zelden tot nooit een CRM-systeem om haar relaties te beheren

 Zorgwekkende ontwikkeling

Yuri Ramdhani, commercieel manager: “Ik vind het zorgwekkend dat zoveel medewerkers niet tevreden zijn over hun CRM-systeem, of dat ze het überhaupt nooit gebruiken. Als gegevens over klanten en de verkooppijplijn niet snel inzichtelijk zijn, dan mis je inzicht en overzicht. Ik merk in de branches waarin we opereren dat dit inzicht steeds belangrijker wordt om bijvoorbeeld te bepalen op welke tenders wel of niet wordt ingeschreven. Ik verwacht dat met de huidige en voorspelde groei binnen de branches, er een behoefte ontstaat aan de diverse mogelijkheden die een CRM-systeem biedt. Of het nu gaat om het vertalen van bedrijfsdoelstellingen naar CRM-processen, of om het nog klantgerichter maken van uw organisatie.”

 

Meer onderzoeksgegevens en conclusies over de inzet van een CRM-systeem binnen de bouw, techniek en offshore zijn te vinden in het onderzoeksrapport ‘Projectinformatie in Optima Forma’. Deze is hier gratis te downloaden.

 

Doe op 4 december vooral mee met onze webinar: Grip op uw projectwerving met Dynamics CRM. We gaan vertellen hoe je een gezonde verkooppijplijn kunt opbouwen en de juiste commerciële keuzes kunt maken.