Online marketing optimaliseren en automatiseren

Leer je doelgroep beter kennen en voer activiteiten van marketingcampagnes centraal en gericht uit. Marketing in Dynamics 365 helpt optimaal rendement te halen uit je marketingactiviteiten.

Met de uitgebreide rapportage- en feedbackmogelijkheden, zoals dashboards, rapportage, de koppeling met Power BI en Voice of the Customer heb je altijd een compleet beeld van jouw commerciële resultaat.

Bekijk de introductievideo

E-mailmarketing & landingspagina’s

Geef de marketingafdeling sterkere controle over e-mailmarketing en de website. Met de ‘drag-and-drop ontwerper’ is het mogelijk om e-mails in elkaar te zetten zonder kennis van HTML of CSS. Dit bespaart kostbare tijd en maakt het eenvoudiger om je organisatie breder onder de aandacht te brengen bij klanten.

Ook webpagina’s voor campagnes zijn eenvoudig in te richten vanuit ClickDimensions in Dynamics 365. Richt landingspagina’s in met formulieren of enquêtes, analyseer bezoekgedrag en converteer meer leads tot klant.

Lead scoring & nurturing

Omdat ClickDimensions bezoekersgedrag op de website en lezersgedrag van e-mails bijhoudt, kunnen voorspellende waarden worden vastgelegd. Ken punten toe aan leads voor het bezoeken van een bepaalde webpagina, het aanklikken van een link in een e-mail of het downloaden van een whitepaper. Zo kan je salesteam zich focussen op de leads die de meeste kans van slagen hebben.

Aan eerder geregistreerd gedrag kunnen ook andere consequenties worden gekoppeld. Stuur bijvoorbeeld een herinneringsmailtje, wanneer een eerder bericht niet heeft geleid tot een websitebezoek. Of plan een taak in CRM in bij een accountmanager, zodra een contactformulier is ingevuld op de website. Het automatiseren van deze processen stimuleert en versnelt salestrajecten en voorkomt dat interessante leads tussen wal en schip vallen.

Event management

Organiseert je organisatie veel evenementen & webinars? Door de uitgebreide automatiseringsmogelijkheden kan het hele uitnodigingsproces vooraf worden ingeregeld. De eerste uitnodiging, herhaaldelijke herinneringen en/of bevestigingsmailtjes van inschrijvingen. Zodra het proces is vastgelegd, is er geen omkijken meer naar.

Naast de automatisering van uitnodigingen, zijn er vele standaardkoppelingen beschikbaar met eventmanagement software. GoToWebinar, WebEx, Cvent en Eventbrite bieden direct de mogelijkheid tot terugkoppeling van aanwezigheidsgegevens, deelgenomen sessies en interessegebieden.

Integratie van Social Media

Vul data van klanten aan met de meest recente gegevens op social media. ClickDimensions integreert met Facebook, Twitter, YouTube en Flickr. Dit creëert een compleet beeld van jouw prospect en bespaart medewerkers veel tijd.

Marketingcampagnes opzetten en monitoren

Demonstratie of adviesgesprek op locatie?