BIM in Asta Powerproject, kan dat al?

BIM in Asta Powerproject, kan dat al?

Door Hilda Wortman

Asta Powerproject is de projectmanagement software dat wereldwijd met succes gebruikt wordt voor projecten in alle soorten en maten en in alle industriƫle sectoren. Deze projectmanagement software komt volgend jaar met een update waarin een BIM-module is opgenomen. Nog even afwachten dus.

Wat is BIM? BIM staat voor Bouwwerk Informatie Model, maar wordt ook wel Bouwwerk Informatie Modelling genoemd. Een BIM is een digitale representatie van functionele en fysieke karakteristieken van een bouwwerk, bijvoorbeeld een gebouw of een stuk infrastructuur (of: het proces om daartoe te komen). Dit wordt uitgelegd in de onderstaande video.

 

Bron: www.bouwinformatieraad.nl

Marktleider in BIM

In het Verenigd Koninkrijk, waar Asta Powerproject wordt ontwikkeld, wordt door de overheid het BIM-beleid volledig ondersteund. Het Verenigd Koninkrijk wil marktleider worden in BIM. Daarvoor hebben ze een strategie ontwikkeld waarin helemaal beschreven wordt hoe ze dat willen bereiken in 2016. Dit heeft ertoe geleid dat in Asta Powerproject een module BIM is ontwikkeld. Met deze mooi opgezette extra module kunnen straks de 3D-tekeningen uit bijvoorbeeld; 4D Synchro, Tekla en Revitt, dynamisch gekoppeld worden aan de planning om zo een duidelijk grafische opbouw van het object te zien, fouten te voorkomen en dus (faal)kosten te verminderen.

Het is mogelijk om snapshots te maken van uw project op elk gewenst moment

Hoe gaat het straks werken?

Asta Powerproject BIM werkt met de IFC-standaarden. Deze standaarden worden in de cloud opgeslagen en beheerd. Hier kunnen uw modellen worden geĆ¼pload naar uw eigen gedeelte in de Asta Eleco BIM Cloud. Het is mogelijk om snapshots te maken van uw project op elk gewenst moment. Het project kan van binnen en van buiten bekeken worden voordat het gerealiseerd is. Ook kan er op allerlei mogelijke manieren gefilterd, gegroepeerd of gesorteerd worden en dit steeds grafisch zichtbaar worden gemaakt. Wij zijn benieuwd naar deze BIM functionaliteit en houden u op de hoogte. Wilt u een voorproefje, bekijk dan onderstaande uitleg (Engels).

 

Bron: www.astadev.com