Asta Powerproject

Asta Powerproject

De wereldstandaard voor projectplanning, ook in Nederland

Planningsoftware moet eenvoudig in het gebruik zijn. Zeker voor nieuwe gebruikers. Ook moet het krachtig genoeg zijn om te beantwoorden aan de behoeften van projectmanagers die aan projecten werken. Van eenvoudig tot complex. Asta Powerproject is die software. Het is een krachtig instrument en het helpt bedrijven om projecten op tijd en binnen budget te leveren.

Risicoanalyse en BIM: 4D maakt het compleet

Asta Powerproject is speciaal ontworpen software voor projectmanagement en het plannen van projecten. Het heeft rijke functionaliteit, maar is tegelijk intuïtief en eenvoudig in gebruik. Jouw planners zullen de software snel accepteren en aan de slag gaan.

De software zorgt voor een nieuwe manier van werken. Het is flexibel en aanpasbaar aan de wensen van je organisatie. Asta Powerproject maakt gebruik van taakpools en een codebibliotheek binnen je planning. Dankzij views en filters groepeer je planningen overzichtelijk en naar eigen wens. Door gebruik te maken van de extra modules Risicoanalyse en BIM wordt het een compleet 4D projectmanagementtool.

Lean plannen: Van post-it naar digitaal

Veel bedrijven zijn bezig met het opzetten van traditionele post-it-planningen. Het is traditioneel, simpelweg omdat het een handmatig proces is. Alle deelnemers van een project gaan op een bepaald moment bij elkaar zitten om verschillende kleuren post-its per discipline op een groot overzicht te plakken. De bedoeling is om met alle projectbetrokkenen een planning te creëren waarvan de opleverdatum zo snel mogelijk is.

Wij adviseren om Lean planning te gaan digitaliseren. Met een goede digitale planning kunnen direct voordelen behaald worden. Informatie en kennis kan beter gedeeld worden, wat ten goede komt van de interne samenwerking. Of je kan kosten en resources koppelen aan een projectplanning, zodat je daar op kan sturen.

Asta Powerproject 30 dagen proberen?

4D-planning in Asta Powerproject door BIM-module

Asta Powerproject heeft een BIM-module die een brug slaat tussen twee werelden. Het voegt de projectplanning toe aan het 3D-model: 4D-planning. De BIM-module is ontwikkeld vanuit het perspectief van de planner om 3D-modellen, bijvoorbeeld van Revit, in te lezen en van daaruit je projectplanning op te zetten. Je krijgt dan het 3D-model, gebaseerd op de IFC-normering, aan de ene kant van je scherm en je projectplanning aan de andere kant.

Door het ‘drag-and-drop’ principe of de nieuwe functie ‘zoeksets van IFC-producten’ kan van het 3D-model eenvoudig een planning worden gecreëerd. Door deze informatie naast elkaar zichtbaar te hebben komt er meer overzicht en inzicht in het project. Zowel de informatie van het 3D-model als van de planning kan aangepast worden en kan met elkaar synchroniseren.

Download gratis trial

30 dagen Asta Powerproject proberen

Asta Powerproject is speciaal ontworpen software voor projectmanagement en het plannen van projecten. Het is een krachtig instrument en het helpt bedrijven projecten op tijd en binnen budget te leveren.

Probeer 30 dagen Asta Powerproject. De software heeft rijke functionaliteit, maar is tegelijk intuïtief en eenvoudig in gebruik. Je planners zullen het programma snel accepteren en aan de slag gaan. De software zorgt voor een nieuwe manier van werken, maar is flexibel en aanpasbaar aan uw wensen.