Asta Powerproject

Asta Powerproject versie 12.5 beschikbaar

Door Henk van Betuw

Al 25 jaar lang is Asta Powerproject de projectmanagement software dat wereldwijd met succes gebruikt wordt voor projecten in alle soorten en maten en in alle industriële sectoren. De oplossing is geschikt voor gebruik door iedereen die betrokken is bij projectmanagement.

Vanaf heden is versie 12.5 beschikbaar en daar zijn we blij mee. De ontwikkelaar heeft goed geluisterd naar de feedback van gebruikers en heeft Asta Powerproject 12.5 voorzien van handige nieuwe functionaliteiten. Zo zijn er nieuwe migratie mogelijkheden vanuit andere planningssoftware en is er volledige support voor Windows 8 en Windows 2012 server. Hieronder hebben we enkele verbeteringen op een rij gezet.

 

Totaliseren van kosten, inspanning, werk en hoeveelheid in sorteersubtitels

In Asta Powerproject 12.5 kan de gebruiker straks waarden, waaronder kosten, inspanning, werk en hoeveelheid waarden, totaliseren in sorteersubtitels. Voordeel voor de gebruiker is dat in één oogopslag duidelijk is wat de totalen zijn zonder dit zelf na te hoeven rekenen.

Toon Tot Niveau vervolgkeuzelijst werkt nu ook bij sorteer/groepeer subtitels

In Asta Powerproject 12.5 kan de gebruiker gebruik maken van de Toon Tot Niveau vervolgkeuzelijst om de verschillende niveaus weer te geven van een hiërarchische gesorteerde/gegroepeerde weergave waarin subtitels worden gebruikt voor de afzonderlijke sorteercriteria. Als je bijvoorbeeld taken sorteert op de codebibliotheek en subtitels weergeeft om de verschillende codebibliotheek items in de gesorteerde view te identificeren, kan je de Toon Tot Niveau vervolgkeuzelijst gebruiken om de sorteersubtitels tot een bepaald niveau in de codebibliotheek hiërarchie uit te klappen. Zo zou je hierboven alleen groene en oranje balken met inspanning/kosten/inkomsten kunnen weergeven door voor drie niveaus te kiezen in plaats van alle. Het voordeel is dat hiermee de planning overzichtelijk is tot het niveau dat u zelf wilt en dit gedeeld kan worden met andere projectdeelnemers die de detailinformatie niet nodig hebben.

Voordeel voor de gebruiker is dat in één oogopslag duidelijk is wat de totalen zijn zonder dit zelf na te hoeven rekenen

Asta Powerproject 12.5 configureren voor automatische herberekening

Gebruikers kunnen met versie 12.5 Asta Powerproject configureren om de huidige view of het gehele project automatisch te laten herberekenen. Telkens wanneer je een wijziging aanbrengt die erin resulteert dat één of meerdere taken worden verplaatst of van grootte worden veranderd. Automatische herberekening – dat het meest nuttig is bij kleinere projecten – stelt de gebruiker in staat om direct te zien hoe uw wijzigingen de planning van projecten beïnvloedt en zo inzicht te geven in wat de meest efficiënte planning is voor het project.

Eigen documentatie beschikbaar maken in Asta Powerproject 12.5

Gebruikers kunnen met Asta Powerproject 12.5 eigen documentatie beschikbaar maken. Behalve dat er specifieke items documentatie beschikbaar gemaakt kan worden, zoals bijvoorbeeld een specifiek PDF bestand of URL, kan de gebruiker ook alle documenten van een bepaald type in een specifieke map beschikbaar maken. Dit is een verbetering omdat direct duidelijk is welke documentatie van belang is bij de planning van je project.

Download gratis trial

30 dagen Asta Powerproject proberen

Asta Powerproject is speciaal ontworpen software voor projectmanagement en het plannen van projecten. Het is een krachtig instrument en het helpt bedrijven projecten op tijd en binnen budget te leveren.

Probeer 30 dagen Asta Powerproject. De software heeft rijke functionaliteit, maar is tegelijk intuïtief en eenvoudig in gebruik. Je planners zullen het programma snel accepteren en aan de slag gaan. De software zorgt voor een nieuwe manier van werken, maar is flexibel en aanpasbaar aan uw wensen.