Asta Powerproject 13 en BIM-module beschikbaar

Asta Powerproject 13 en BIM-module beschikbaar

Door Hilda Wortman

De Nederlandse versie van Asta Powerproject 13 is op de markt. Met deze komt er tevens een separate BIM-module beschikbaar die het mogelijk maakt om de 3D-tekening in te lezen en te koppelen aan de planning. Alleen al het naast elkaar tonen van deze informatie geeft Asta-gebruikers het voordeel van meer inzicht en overzicht en verminderde faalkosten. In het blog BIM in Asta Powerproject, kan dat al? vertellen we daar meer over. De onderstaande (Engelstalige) video geeft een korte indruk.

Alleen al het naast elkaar tonen van deze informatie geeft Asta-gebruikers het voordeel van meer inzicht en overzicht en verminderde faalkosten

Bron: www.astadev.com

 

Versie 13 van Asta Powerproject staat niet alleen stil bij BIM, maar heeft ook gewerkt aan alle bestaande functionaliteiten. Vele gebruikerswensen en ideeën zijn opgepakt en verwerkt. Wij hebben het eBook: Wat is er nieuw in Asta Powerproject 13? samengesteld. Daarin beschrijven we een aantal functionele veranderingen en nieuwe features in Asta Powerproject 13, zoals:

  • Gebruik hulpmiddelcurves en allocatieprofielen om niet-lineaire allocaties te plannen

    Soms verloopt de inspanning, hoeveelheid of kosten van een allocatie niet lineair. U kunt dit in Asta Powerproject 13 in een project weergeven door hulpmiddelcurves aan hulpmiddel of kosten allocaties toe te wijzen om zo niet-lineaire allocaties te plannen, allocaties waarin werk of kosten sporadisch voorkomen, of op variërende niveaus van inspanning, hoeveelheden of kosten.

Asta Powerproject 13 en BIM-module dit najaar beschikbaar

  • Link taken automatisch terwijl ze worden gecreëerd of geselecteerd.

    U kunt in Asta Powerproject 13 gebruik maken van de nieuwe Link Taken Modus om taken automatisch te linken terwijl ze worden gecreëerd, of terwijl u ze één-voor-één in de balkkaart selecteert. Dit bespaart u de moeite van het handmatig links te moeten creëren in de balkkaart.

  • Optimaliseer de marges van de uitvoer voor PDF afdrukken.

    Bij het afdrukken voert Asta Powerproject normaal gesproken een kleine aanpassing uit aan de marges van de afdruk om er zeker van zijn dat deze zal passen binnen de marges van de geselecteerde printer. Bij het uitvoeren naar PDF is deze aanpassing ongewenst. U kunt in versie 13, via een nieuwe afdrukoptie, de marges van uw uitvoer optimaliseren voor PDF afdrukken door te specificeren dat u naar PDF aan het afdrukken bent en dat u wilt afdrukken over, zover mogelijk, de volledige inhoud van de pagina.

 

Vanaf maandag 2 november is versie 13 beschikbaar voor klanten

Via het klantportaal van CTB xRM kunnen klanten Asta Powerproject 13 als update downloaden. Gebruik hiervoor uw gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen. Loopt u tegen inlogproblemen aan of heeft u geen inloggegevens, dan kunt u dat aangeven door te e-mailen naar powerprojectservicedesk@ctb.nl.

 

eBook: Wat is er nieuw in Asta Powerproject 13

Download ons eBook: Wat is er nieuw in Asta Powerproject 13? en lees meer over nieuwe functionaliteit in Asta Powerproject 13. Neem voor vragen gerust contact met me op.